dimecres, 30 de gener del 2013

Diu el refrany "rectificar és de savis"


 

Avui dia convuls al Parlament !!

Aquest matí hem votat la composició de les meses de la Comissió d’Afers Institucionals i de la Comissió d’Empresa i ocupació entre d’altres.

En el primer cas PSC ha proposat a un diputat imputat pel cas Mercuri (Dani Fernández) i en l’altra comissió CiU ha presentat a XavierCrespo com a vicepresident.

Hi ha un acord entre tots els grups parlamentaris per acordar les composicions de les comissions i això ho hem respectat, però fins aquest mati no hem conegut les persones concretes en cada Mesa. De fet l’elecció de la Mesa de la Comissió d’Afers Institucionals s’ha produït per unanimitat i la de la Comissió d’Empresa amb el sr. Crespo de vicepresident amb una abstenció.
Les propostes les hem sabut en molt poc temps i no hem estat prou  àgils a reaccionar !

Hores després de la votació hem sabut també que el Sr. Crespo era cridat a declarar pel fiscal del cas de corrupció de Lloret per possible prevaricació i suborn.
Primer no sembla lògic que es presenti precisament a aquests diputats per formar part de les meses de les comissions. I els seus partits respectius hauran de dir també perquè prenen aquesta decisió  què  no afavoreix la transparència ni la nova ètica política què tant reclama, amb raó, la ciutadania.

El nostre grup d’ICV-EUiA hem pecat de formalisme en un moment de composició de les meses, que ordinàriament és un tràmit i on avui haguéssim hagut de ser més conseqüents amb el que hem afirmat reiteradament i mantenim: que els polítics amb imputacions no han d’estar a les llistes electorals. Així ho hem manifestat i ho hem  fet arribar a PSC i CiU per a que reconsiderin el nomenament d’ambdós.  I així ho vàrem denunciar ahir  dilluns en la roda habitual  d’atenció als mitjans també en referència a la continuïtat del sr. Crespo com a diputat.
Ho podem titllar d’error? Sí, aquesta pot ser la lectura i  en la vida i com no en la política, cal reconèixer quan t’equivoques  i sobretot analitzar el perquè o el com per evitar i prevenir  què et pugui tornar a passar .

Però el què està clar és el nostre compromís amb evidenciar i denunciar la corrupció allí on es produeixi i denunciar situacions com les d’avui què encara que no vulnerin la llei, son èticament reprovables i empitjoren la qualitat democràtica i el respecte per les institucions.
A la tarda quan el PSC ha tornat a proposar en Daniel Fernandez ,  com a president de la comissió de polítiques de joventut,   i amb la reflexió dels fets del matí ens hem abstingut, com no podia ser d’una altra manera.

Ara  són PSC i CIU qui hauran de fer palès, no només a nivell de discurs, si realment volen  regenerar l’escena política catalana o fer-li un rentat de cara i mantenir l’insostenible statu quo actual , tenen la pilota a la seva teulada ! Nosaltres amb o sense pilota jugarem aquest partit.

1 comentaris:

Anònim 16 de febrer del 2013, a les 15:45  

que serà la pàgina del bloc perfecte per a tot aquell que vulgui saber sobre aquest tema. Vostè sap molt de la seva difícil a la pràctica per discutir amb vostè (no és que realment vull ... jaja). Malgrat tot establir un gir totalment nou sobre un tema s'ha escrit sobre això per anys. Coses fantàstiques, simplement excel · lent!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP