dissabte, 23 de febrer del 2013

No ens negueu el dret a la informació



Us adjunto la carta que vaig enviar a tots els grups polítics per intentar que es replantegin la negativa a que Espadaler comparegui per explicar què implicarà Barcelona World per la gestió del risc.

Benvolgudes i benvolguts, avui a la Comissió d’Interior crec què  hi ha hagut un greu malentès ( vull pensar què ha estat això )  què han tingut com a conseqüència una votació què no afavoreix ni la transparència, ni la participació què requereix la nova política i què la ciutadania demanda.

Seré breu el nostre grup davant de l’anunci instal·lació Barcelona World  i la manca d’informació i atenent el grau de preocupació de diferents sectors del territori va sol·licitar la compareixença dels  4 consellers implicats més directament, pensant en algun tipus de compareixença conjunta com havia passat amb Eurovegas.

És a dir, Economia i Finances per saber del finançament i implicacions canvis legislatius de la llei del joc, Territori i Sostenibilitat per aigua, planificació urbanística, residus, mobilitat, Empresa i Ocupació, per model turístic i comercial, energia i finalment com una part també afectada Interior pels temes de protecció civil i gestió del risc. Perquè sense ser ni molt menys l’element més important, no es pot menystenir, atès que els terrenys estan en escenaris de risc químic tal i com es pot comprovar al PLASEQTA i perquè l’equilibri aconseguit , amb èxit, entre la indústria química de Tarragona i el turisme es podia trencar i arribar fins i tot a posar en risc el futur, ampliació d’aquesta, que no oblidem dona llocs de treball de valor afegit.

 

Es per això què ha estat una llàstima  que en la sessió l’argument dels grups que han votat en contra hagi estat , agafant el rave per les fulles, què aquest era un tema col.lateral el de la protecció civil  i que calia derivar la petició a la comissió de territori. Es que ja esta demanada i del què es tractava era de veure tots els elements conjuntament.

 

Em sap greu que  CIU, ERC  i el PP no ho hagin entès així  i hagin votat en contra i resto a la disposició dels portaveus, el diputat Guinó, la diputada Calvet, el diputat Calbo per a poder-ne parlar  i també del diputat Alonso de C’S que s’ha abstingut per veure si es podrà reconduir d’alguna manera.

Entenc què és treball de tots i totes cadascú des de les seves legítimes posicions defensar  la transparència i una nova manera de fer política què avui ens demana la societat i dignificar així també la nostra feina.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP