dimecres, 2 de març del 2011

Suprimir a la pública per concertar a la privada o Robin Hood a l'inrevés


Diu la saviesa popular que "una imatge val més que mil paraules". I té raó. Mentre vivim unes setmanes negres pel que fa a les retallades en els serveis públics què conformen el nostre feble Estat del Benestar i el pressupost en àmbits essencials com la sanitat i l'educació no para de minvar hi ha qui està molt tranquil. Tranquil del tot. I és que si el pressupost en educació veurà una reducció del 20% i a l'escola pública li estan retallant dos de cada deu euros dels que gasta, a escoles que segreguen per sexe se'ls està ampliant el concert.
Aterrant les xifres en el territori: les retallades en línies de P3 a Tarragona en 4 CEIPs públics de Tarragona, el CEIP Tarragona, La Floresta, el Miracle i Riuclar es contraposen a la imatge que encapçala aquest post: la concertació de més places de P3al Col.legi Sant Pau.
I ara amb l'excusa de la crisi econòmica , la política de CIU de sempre, la què coneixem bé dels 21 anys què van governar. No només retallen oportunitats d'un futur millor per a tota la ciutadania gràcies a l'educació pública, a més perpetuen les diferències entre la xarxa pública i privada, perquè treure P3 a la pública implica que cada any a aquestes escoles hi hagi un nivell menys. Mentre la concertada els guanya, cada any. Aquest no era l'esperit del Pacte Nacional per l'Educació i si era una possibilitat que la LEC no blindava i a la qual ens vam oposar amb tota la força dels nostres 12 diputats i diputades.
Ara han començat però no s'aturaran i per això caldrà què federacions de pares i mares, sindicats, MRPs, associacions i sobretot des dels ajuntaments plantem cara per mantenir una educació pública de qualitat.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP