divendres, 23 de juliol del 2010

El cabdal ecològic del riu Gaia més a prop

El dia 22 de juliol d’enguany és un dia important per al nostre territori perquè el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’acord amb Repsol destinat a l’establiment d’uns cabals ambientals en el tram baix del riu Gaià, en el marc del Pla Sectorial de Cabals de Manteniment de les conques internes de Catalunya, aprovat el 13 de juliol de 2006.

L’establiment d’aquests cabals de manteniment en el tram final del riu Gaià farà possible una correcta ordenació dels usos, que els faci compatibles amb la conservació i el manteniment d’una bona qualitat ambiental, i serà l'inici de la rehabilitació ambiental que ha de permetre assolir l'objectiu de bon estat del tram final del riu Gaià.

Cal tenir en compte que des de l’entrada en funcionament de la presa del Catllar, durant el setembre de 1977, el riu Gaià havia patit una reducció del seu cabal de manteniment.
L’acord contempla que l’Agència substituirà la reducció de l’aprofitament d’aigua de l’embassament del Catllar amb l’aportació d’aigua regenerada provinent de la depuradora de Vila-seca-Salou i Tarragona.

Amb la signatura d’aquest conveni es garantirà un cabal ambiental i la millora progressiva dels ecosistemes fluvials.

Aquesta és una mostra més del compromís d’ICV amb les polítiques de sostenibilitat ambiental i amb les demandes del territori, també palesa l’esforç què realitzem des de les conselleries on governem per complir les nostres propostes electorals.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP