dimecres, 7 de juliol del 2010

Una reforma laboral profundament de dretes

Article publicat al Diari de Tarragona el dilluns 5 de juliol

Fa pocs dies, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va reconèixer que la reforma laboral no servirà per crear ocupació. Corbacho admetia, i això és impressionant, que es tractava, més aviat, de generar confiança entre els mercats. Perquè ens entenguem, el que aquest senyor confessava és que l’únic objectiu d’aquesta reforma consisteix a abaratir l'acomiadament.
Davant d’això, no cal dir que ICV-EUiA s’oposa a una reforma laboral que va en detriment dels drets dels treballadors i les treballadores, no solament perquè els exposa més a l’acomiadament, si no també perquè obre la porta a decisions unilaterals per part de l’empresa en temes com ara la retribució, la durada de la jornada laboral i els horaris. Aquesta ocurrència del govern Zapatero, a més, reduirà notablement el superàvit del Fons de Reserva de la Seguretat Social (sí, el superàvit) cosa que segurament utilitzaran, després, per argumentar la reforma de les pensions. És així com ells mateixos creen les situacions d’escassetat que volen “resoldre” amb més retallades.
A sobre de tot això, la reforma representa un nou menyspreu envers els serveis públics, apostant per una major privatització dels serveis d’ocupació per la via de donar més importància a les empreses de treball temporal. I encara més, converteix la tasca de “oferir i trobar feina” en un negoci, obligant els treballadors a pagar de la seva butxaca el cost del “servei” que facin les agències de col•locació privades amb ànim de lucre.
A ICV-EUiA pensem que abans que qualsevol reforma laboral, cal afrontar la reforma del sistema financer i la reforma del sector energètic, perquè, només així, s'iniciarà el camí cap el canvi de model econòmic imprescindible per sortir de la crisi i crear ocupació.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP