dijous, 13 de maig del 2010

“LA CRISI L’HAN DE PAGAR ELS QUE L’HAN PROVOCAT”

Declaracions davant les mesures d’ajustament econòmic anunciades pel govern central

Hortènsia Grau, cap de llista per Tarragona d’ICV-EUiA, ha sortit al pas aquest matí davant l’anunci, per part del govern central, de mesures d’ajustament econòmic que retallen drets socials i capacitat adquisitiva de pensionistes i ciutadans. Grau considera “inacceptables” les intencions del govern, perquè “la crisi l’ha de pagar els que l’han provocat”.

Segons la dirigent ecosocialista, “aquesta crisi no l’han creat ni els treballadors i treballadores ni els pensionistes. El problema no son ni els salaris ni les pensions, ni tampoc les modalitats de contractació. La crisi l’ha provocat l’especulació financera i immobiliària, i si el govern vol actuar, que faci reformes urgents al mercat financer i immobiliari. Amb l’establiment d’un impost sobre les transaccions financeres, per exemple, s’obtindrien més recursos que amb les mesures contra els treballadors que ara es volen aprovar, i s’aturarien també les transaccions de curt termini que tenen finalitats purament especulatives. És, doncs, una qüestió de voluntat política, i no veig que el govern central estigui actuant com hauria de fer-ho un govern d’esquerres”

Grau ha afegit que aquesta situació “demostra el fracàs de les polítiques econòmiques neoliberals. El fonamentalisme de mercat ha generat un creixement especulatiu sense regles on tot queda subordinat al poder econòmic. Ara volen que tothom en pagui les conseqüències, i això no pot ser”.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP