dimecres, 28 d’abril del 2010

MOBILITZAR LES ESQUERRES

Article publicat al Diari de Tarragona, secció Línea Abierta el 27 d'abril de 2010

Una característica definitòria de la coalició ICV-EUiA consisteix a voler mobilitzar la gent d’esquerres per fer polítiques d’esquerres. Nosaltres, per tant no volem acontentar a tothom, ni renunciem a les nostres idees i propostes per guanyar vots. És important recordar això en un moment en què hi ha forces polítiques que disfressen de “centre” el que de vegades només és flirteig amb la dreta. I CIU disfressa de “centre” el que són polítiques de dretes amb totes les lletres. La qüestió és que el centre no existeix. El “centre” és un eufemisme. Quan alguns diuen centre és perquè amaguen la seva timidesa, mentre que CIU amaga les seves veritables intencions: fer polítiques clarament de dretes.

Reivindiquem la honestedat en la política, i la claredat. Nosaltres no enganyem ningú ni disfressem les nostres intencions: volem el suport de la gent per fer polítiques d’esquerres i ecologistes. Apujar els impostos als rics per redistribuir la riquesa és d’esquerres. Defensar l’estabilitat a la feina i els drets laborals és d’esquerres. Exigir als bancs i caixes transparència, més controls, més inspeccions, i també que donin més crèdits a les empreses, és d’esquerres. Demanar igualtat de drets de ciutadania és d’esquerres. Defensar una major despesa pública per a ajudar als qui més dificultats estan tenint amb la crisi és d’esquerres. Proposar mesures contra l’especulació i la corrupció és d’esquerres.

ICV-EUiA és l’única formació que defensa clarament una sortida d’esquerres a la crisi. I també reivindiquem el govern d’esquerres a Catalunya perquè demostra que hi ha una manera d’enfrontar la crisi diferent de com la proposa CIU. En aquesta cursa cap al centre hi ha forces que sembla que vulguin amagar l’acció del govern d’esquerres. Precisament pel seu contingut clarament d’esquerres. Doncs per ICV-EUiA és motiu d’orgull: perquè s’ha dialogat i acordat amb els agents socials pactes i mesures per sortir de la crisi, perquè s’ha augmentat el pressupost d’R+D, perquè s’han augmentat els ajuts al lloguer, perquè s’han augmentat les beques menjadors i la Renda Mínima d’Inserció, perquè s’ha fet una aposta per millorar el finançament de les PIMES, entre d’altres qüestions.

Amb les enquestes a la mà, hi ha qui pot pensar que la manera d’aconseguir uns bons resultats és disputar-li els vots del centre a CIU. A ICV-EUiA creiem que no és pas així, sinó que el que hem de fer com a força d’esquerres no és disputar el centre, sinó mobilitzar els votants d’esquerres. No es pot acontentar tothom: cal prendre partit. No es pot acontentar als poderosos i als treballadors, no es pot acontentar als banquers i als qui tenen una hipoteca, no es pot acontentar als rics i als qui no arriben a final de mes. Aquí cal prendre partit, els poderosos ho saben i bé opten per la dreta. La clau és la mobilització. No hi ha res que no puguem aconseguir amb una ciutadania d’esquerres i ecologista activa i mobilitzada. Ben al contrari, quan es vol agradar a tothom no s’acaba agradant a ningú.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP