dimecres, 19 de desembre del 2012

Perquè prometo la Constitució, per imperatiu legal ?



                                                            Grup Parlamentari ICV-EUiA , X Legislatura

 
Aquest inici de legislatura és particular per diferents motius i quan estava omplint la documentació necessària per  poder prendre possessió i vaig arribar al full en el qual se’ns demana que jurem o prometem la Constitució, em vaig aturar en sec, perquè se’m plantejava un dilema, un problema de consciència però també polític.

Com podia prometre una Constitució què, amb la darrera modificació aprovada

aprovada a corre-cuita, amb nocturnitat i alevosia  pel PSOE i el PP, modificava l’article 135, que dóna prioritat absoluta al pagament dels interessos i el capital del deute per sobre de qualsevol altra necessitat social i  per sobre de  les necessitats i drets de les persones menystenint els principis de justícia i igualtat que figuren a la pròpia Constitució.

S’ha trencat  el pacte social que es va fer al 78 , amb una gran responsabilitat i renúncies per part de l’esquerra antifranquista què havia lluitat per la democràcia i  ara és com si  tornessin a abans del 78 pel  què fa a les imposicions dels poderosos, molts dels quals són fills i nets d’aquells que tenien una posició hegemònica i de connivència amb la dictadura.

A l’emprenyament de la sentència del Tribunal Constitucional que va buidar de continguts l’Estatut de Catalunya què havíem votat una majoria de catalans i catalanes en un llarg procés i què en el fons és el no reconeixement de Catalunya com a nació, com a subjecte polític,  he afegit el de la darrera i injusta reforma.
 

No cal dir què només m’ha faltat escoltar la lectura restrictiva de les  referencies constitucionals què fa el Ministre Wert per justificar una nova llei d’educació, què suposa un retrocés ideològic , pedagògic i polític què ens situa, en algunes qüestions en el tardofranquisme. 

És per això què només em va  quedar  aquesta opció  prometre per imperatiu legal, perquè aquesta Constitució palesa allò que ja fa anys deia Montesquieu No hi ha pitjor tirania com la que s’exerceix a l’ombra de les lleis i amb l’escalfor de la justícia”.

1 comentaris:

Anònim 22 de gener del 2013, a les 14:46  

Reprobamos la conducta del alcalde de Altafulla, al ser imputado por un presunto delito de prevaricación y abuso de autoridad, y negarse a delegar sus funciones temporalmente hasta que no se aclaren las circunstancias tal y como han hecho la mayoría de alcaldes en esta situación. Aferrarse a un cargo sea al precio que sea, incluso con una imputación pendiente no es una postura desde nuestro punto de vista inteligente y socava todavía mas la confianza en nuestro sistema y en los políticos.. Por ello solicitamos al alcalde que reflexione sobre los valoración éticos que el exige, y s su partido, IU -AA que tome cartas en el asunto, con el fin de tener cierta credibilidad en otros asuntos y mociones pendientes.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP