diumenge, 27 de novembre del 2011

Catalunya i la negociació de la nova PAC

CATALUNYA I LA NEGOCIACIÓ DE LA NOVA PAC


El dimecres 23 de novembre va comparèixer el Conseller Pelegri a la Comissió d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per exposar-nos als representants dels grups parlamentaris i als representants del sector i dels sindicats què ens acompanyaven quina és la postura del Govern Català respecte a la nova Política Agrària Comunitària que ha d’entrar en vigor el proper període 2013-2020 .

Totes les forces polítiques catalanes i especialment el PP, CIU i en menor mesura el PSC i ERC s’han mostrat molt crítiques amb la proposta europea i justament pel que fa a les majors exigències en qüestions mediambientals o la pèrdua dels drets històrics en els pagaments directes, per destacar-ne dues que des d’Iniciativa, alineats amb el Partit verd Europeu, ens semblen positives.

Les nostres crítiques a la nova PAC van en una altra línia , justament perquè creiem què la proposta no aborda els reptes què avui té l’agricultura, l’alimentació a Europa i al mon . Haguéssim volgut una política agrícola comuna y una política rural que estimules el compromís de la ciutadania a favor de la protecció del medi ambient, el benestar dels animals i el comerç just, i que reconegués el dret dels pagesos i pageses i persones què viuen i treballen en el mon rural a obtenir una renda digna mitjançant la producció d’aliments saludables i dels serveis medi ambientals que presten a la societat .

Tot i així intentarem millorar la proposta que surti de Catalunya i lluitarem perquè s’incloguin en ella les nostres propostes.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP