divendres, 18 de març del 2011

ICV es mobilitzarà a Tarragona per demanar el tancament de les nuclears


Publicat al Diari Digital delCamp 18 de març, deprés de la roda de premsa.

Després de la situació que s'està vivint a la central nuclear de Fukushima, al Japó, s'ha reobert el debat sobre el tancament de les nuclears. La diputada tarragonina d'ICV, Hortènsia Grau, i l'alcaldable d'aquesta formació a l'Ajuntament de Tarragona, Arga Sentís, han anunciat mobilitzacions a diferents municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per reivindicar el desmantellament d'aquestes infraestructures.

Hortènsia Grau ha explicat que "hi ha qui ens acusa d'oportunistes, donada la situació del Japó, però abans deien que érem alarmistes". En aquest sentit, Grau ha recordat que la demarcació de Tarragona és el lloc més nuclearitzat de l'Estat i ha reiterat que "el risc zero no existeix". "Encara que aquí no tinguem risc de tsunamis, no podem passar per alt altres perills possibles, com ara terratrèmols, sabotatges, o una simple cadena d'errors humans, que és el que va provocar l'incendi a Vandellòs I el 1989 o la fuita de partícules d'Ascó l'any passat", ha afegit.

La diputada d'ICV ha remarcat que "cal abordar el tancament de les nuclears i ens hem de preparar perquè no es pot fer d'avui per demà". Per aquesta raó, ha apuntat que el secretari general de la formació ecosocialista, Joan Herrera, va presentar l'any 2009 al Govern de l'Estat un pla per al tancament de les centrals nuclears el 2020. Hortènsia Grau ha assegurat que actualment ja s'està produint més electricitat a través de les energies renovables i dels sistemes mixtos, que no pas a través de les nuclears.

En aquest context, la diputada ecosocialista ha titllat "d'insensibles" a la CEPTA per apostar per l'allargament de la vida de les nuclears al·legant que és l'energia més econòmica de produir. Segons ha detallat Arga Sentís, "quan diuen que és l'energia més barata, no compatibilitzen el cost de la gestió dels residus, així com tampoc es tenen en compte els danys i les pèrdues que ocasionaria un accident nuclear".

Per totes aquestes raons, els ecosocialistes estan elaborant un calendari de mobilitzacions a la demarcació, juntament amb les entitats ecologistes, per aconseguir el tancament de les centrals. "Ho veiem possible i hem de fer que sigui possible. Es va aconseguir tancar Vandellòs i es va evitar el transvasament de l'Ebre, gràcies a la pressió dels ciutadans", ha manifestat Hortènsia Grau, la qual també ha destacat que fa falta el recolzament de les forces polítiques per aconseguir-ho.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP