dimecres, 10 de novembre del 2010

No hi ha dret: Sàhara lliure, ja!

En alguns mitjans avui podem llegir la vergonyosa autoexculpació de l'expresident nord-americà George W.Bush al respecte de la injusta invasió de l'Iraq. "Van ser ells, jo sóc innocent" és el missatge que predica. Malgrat la seva campanya de justificació, l'opinió pública internacional sap perfectament que és culpable i que el seu deure de governant era verificar les informacions que rebia. Ni el 2003 ens vam creure les seves mentides repetides mil vegades ni avui tampoc ens les creiem.
Una mica de manera similar passa amb la situació al Sàhara Occidental. Quan escric aquestes línies les autoritats marroquines han assaltat com a mínim un campament organitzat per protestar pacíficament per la defensa dels drets dels sahrauís. Un assalt que fins ara sembla haver provocat una desena de morts, a més de nombrosos ferits i desapareguts.
Tot i el clam d'aquest atac, el Marroc s'entesta en repetir la mentida que són ells les víctimes i no al revés i no deixa entrar en El Aauin ni a representants polítics ni a periodistes. De que tenen por, que és el que no volen mostrar? Per què no ens deixen escoltar la veu dels sahrauis?
Però la responsabilitat del que està passant al Sàhara Occidental no és només del Marroc. És inacceptable l'actuació tant de l'ONU com del govern espanyol de mirar cap a un altre costat mentre la població civil està patint una repressió tremenda. Per això exigim a aquest dos ens que d'una vegada per totes intervinguin i preguin les mesures necessàries per tal de que situacions com la que acabem de viure i tantes altres no es tornin a repetir.
No s'hauria d'haver arribat fins aquí. Si la postura de la comunitat internacional hagués estat més forta amb el Marroc aquest conflicte que dura més de 3 dècades s'hagués solucionat fa temps. Però en el tema del Sàhara sembla l'anomenada comunitat internacional aplica allò de "ser forts amb els dèbils" i intentar silenciar el drama sahraui, del que els estats democràtics som còmplices.
Avui que la causa sahrauí pateix una repressió brutal, des de les organitzacions, des de les nostres responsabilitats alguns -molts més dels que agradaria a una comunitat internacional i un govern espanyol pusil·lànime- portem el Sàhara al cor.

2 comentaris:

Anònim 12 de novembre del 2010, a les 5:51  
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim 12 de novembre del 2010, a les 5:52  
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP