dimarts, 2 de novembre del 2010

Del PSUC a ICV-EUiA, 30 anys al parlament

Article publicat dilluns 1 de novembre al Diari de Tarragona, pàgina 21

Avui que la crisi econòmica fa estralls en els sectors més febles de la societat i se senten amb més força els cants de sirena de les posicions autoritàries, xenòfobes o intransigents que ens asseguren (i ens volen convèncer!) que tenen una vareta màgica per resoldre els problemes.

Avui que -en ple debat sobre la ubicació del magatzem de residus nuclears (MTC)- hem tingut l’oportunitat de repassar allò que varen dir els diputats del PSUC durant el debat subsegüent a la investigació sobre la central nuclear d’Ascó (juny de 1981), i hem constatat la seva total vigència. Avui quan repassem les posicions del diferents partits -abans i ara- a l’entorn del nostre riu, veiem com durant la primera legislatura al Parlament de Catalunya (1980-84), les nostres sigles ja defensaven el que avui seguim defensant. És aquesta una coherència que ens omple de satisfacció i de fortalesa davant els creadors de miratges salvadors tan temptadors en temps de dificultats i incerteses.

En un país en que la memòria és tan fràgil que hi ha qui renega de la seva pròpia trajectòria i acció abans fins i tot de culminar-la, és oportú recordar que ICV-EUiA és on és, on ha estat sempre: al servei dels qui no tenen veu, de la raó enfront de la barbàrie, dels continguts socials enfront del mercat salvatge i inexorable.

I volem recordar-ho, i recordar-nos-ho. Per fer-ho gosem reunir en un dinar a La Sènia a totes aquelles persones que ens han representat des de 1980 fins avui a la Cambra catalana: al Matias Vives, a l’Agustí Forné, al Miquel López, al Victor Gimeno, a la Dolors Comas i al Daniel Pi. Totes i cadascuna d’aquestes persones són encara en el nostre projecte polític i estan compromeses amb la nostra força política. Aquestes veus i les dels altres homes i dones que els hi van donar suport ens encoratgen a continuar la feina feta a partir del 28-N.

Avui com ahir. I com demà. El nostre projecte polític treballa perquè la circumscripció de Tarragona segueixi tenint una veu potent des de l’esquerra que defensi el que sempre ha defensat: la cura del nostre entorn perquè només en tenim un i hem de fer un bon ús per nosaltres i les futures generacions, la igualtat d’homes i dones denunciant amb força el discurs d’altres que en temps de crisi deixen l’etiqueta de la igualtat només pels temps de bonança, l’ocupació de qualitat a través d’un pla d’ocupació que crea nous llocs de treball en sectors com la sostenibilitat, la cura de les persones, etc,... que contrasta clarament amb la proposta de reduir l’administració i retallar mestres, metges, mossos...

Un lema històric i molt estimat del PSUC deia que “venim de lluny i anem més lluny encara”, afirmació que els membres de la candidatura d’ICV-EUiA reivindiquem com a propi i pel qual ens comprometem a treballar.
De nou, i encara 30 anys després, per la defensa del territori i dels drets de les persones que hi vivim i oberts als qui ens vulgueu acompanyar.
">

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP