dimecres, 24 de novembre del 2010

Avui 25 de novembre

Hi ha dates que no haurien d'existir. Com la d'avui: 25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. En el moment que escric aquestes línies ni la Viktorya, ni la Cristina, ni la Fatna, ni la Farida, ni la Mònica, ni l'Andrea, ni la Laila, ni la Nikauris, ni la sabrina, ni la Saida (la seva filla i el seu fill) ni la Maria Dolores són aqui perquè el seu company, teòricament una persona que les hauria d'estimar i ajudar, ha decidit que tenia poder per decidir per elles (en algun cas també sobre els seus fills) i els ha pres la vida.
Per això existeix aquest data perquè no oblidem a cap d'aquestes dones i perquè siguem conscients que la violència masclista és cosa de totes i tots i que rebutgem en tots els àmbits els esquemes patriarcals rígids i dualistes que no ens fan més lliures. Perquè tinguem memòria i treballem per destruir les bases sobre les quals es construeix una societat desigual.
Ben recentment, hem tingut exemples de discursos que busquen precisament això fomentar la desigualtat i acabar amb els avenços que hem iniciat. El que cal és una societat 50/50 i pensar que entre tots i totes podem transformar una societat basada en l'androcentrisme. I una manera de fer-ho és a través dels missatges de dones valentes que trenquen estereotips en els seus àmbits respectius com la cantant Bebe, per exemple, que trenca un silenci en el món de la música.

2 comentaris:

Anònim 29 de novembre del 2010, a les 8:31  

Ânim per a tots els d'iniciativa, sou els que menys heu perdut i és sens dubte per la coherència de la vostra política, d'esquerres i medioambiental, felicitats i sempre, sempre endavant

Hortènsia Grau 29 de novembre del 2010, a les 20:26  

Gràcies anònim !! això dona molts ànims que necessitarem en aquest Parlament tan escorat cap a la dreta

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP