dimecres, 13 d’octubre del 2010

Logis Penedes, un model i un procés contra el territori


Aquest divendres passat,l'eurodiputat Raül Romeva, l'actual diputat Daniel Pi i jo mateixa vam pujar fins a la Torre de Guaita de Banyeres per presentar públicament les al·legacions d'ICV al PDU del Logis Penedès. Aquesta era una manera de visualitzar que cal aturar el procés de redacció del Pla director urbanístic per al desenvolupament d’infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès, per insostenible, per alteració substancial de l’estructura territorial i per no respondre als criteris de participació ciutadana.
Precisament en aquest darrer tema es troba un dels nusos gordians -per dir-ho així- d'aquest PDU. D'infraestructures que tenen rebuig ciutadà n'hi ha moltes però la tasca política s'hauria d'encaminar a minimitzar aquesta oposició, obrint els projectes a la participació de manera transparent (simplement complint el conveni d'Aarhus), fent pedagogia i escoltant totes les posicions...I si el procés té èxit el que s'aconsegueix és transformar "l'aquí no" en "així sí".
Contràriament a aquesta manera d'actuar la gent del territori s'ha sentit no només poc escoltada si no menystinguda en haver-se incomplert compromisos tan senzills com el que va assolir Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de dialogar amb el territori abans d’impulsar el projecte del Logis.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP