diumenge, 13 de juny del 2010

El Vendrell , el burca i la meva amiga Helena





A la fotografia de portada de l’edició del Punt de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, de dissabte, es veu a l’Helena Arribas, vella i apreciada companya de lluites als MRPs, passar dignament per davant del xenòfob Josep Anglada, què somriu i la mira.
L’escena es produïa al Ple de l’Ajuntament del Vendrell què va aprovar amb el suport de CIU, PP , PxC i ERC la moció què prohibeix l’ús del burca i el nicab als equipaments municipals.
Amb aquesta falsa polèmica torna al centre de l’arena política el discurs racista i xenòfob, el discurs de la por a la diferència, el discurs islamofòbic què practica obertament PxC, davant el silenci còmplice del PP i CIU.
Crec què ni a l’Helena i a mi no ens agrada què les dones portin burca, nicab o qualsevol peça què els hi redueixi la seva llibertat de moviments i la seva plenitud per estar en el mon i comunicar-se, però sabem què amb aquesta prohibició a les 5 dones del Vendrell i a d’altres,de ciutats –on prosperin mocions similars- les estem condemnant a la invisibilitat total i a no poder rebre l’ajut i el suport necessari, per a què renunciïn a aquestes peces opressives.
Tan de bo Helena, la resta de companys i companyes teves del PSC i dels pobles propers, com Cunit, entenguin què aquesta no és la via per ajudar a aquestes dones i llurs companys a alliberar-se d’una interpretació fonamentalista de la religió islàmica i tots plegats dirigim la mirada cap als imans i altres líders religiosos i comunitaris, què exerceixen un control social i personal què dificulta molt els processos d’integració ( com li ha passat a la Fàtima, per exemple).
Espero què la teva acció i la dels teus companys de consistori, sigui la pauta a seguir pel teu partit en d’altres ajuntaments de la demarcació. Creus què soc massa optimista ?

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP