dimarts, 6 d’abril del 2010

Participació i diàleg

Article publicat al Diari de Tarragona, a la pàgina d'Opinió Secció Línea Abierta 6 d'abril de 2010

A Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i alternativa considerem la participació com un tret d’identitat, tant de la nostra coalició com de la nostra acció de Govern, perquè estem convençuts que la major implicació de la ciutadania en la presa de decisions millora la qualitat de les propostes polítiques, combat la desafecció i, en definitiva, enriqueix la democràcia. Com que ens preocupa tot allò que afecta a la societat catalana ens hem plantejat engegar un procés participatiu ampli, amb propostes que ens permetin abordar els reptes i canvis necessaris en els diversos àmbits; política econòmica i treball, sostenibilitat i medi ambient, drets socials, autogovern... Adreçant-se a les seus d’ICV-EUiA o entrant al web www.joanherrera.cat tothom que ho desitgi pot dir la seva, participar en el nostre procés de presa de decisions i elaboració del nou programa de la coalició.

Avui, el gran repte és superar la crisi, creant ocupació, defensant i ampliant els drets socials i lluitant contra el canvi climàtic. Per això ICV-EUiA proposa un nou acord social i verd, per impulsar el canvi de model econòmic. Un acord per crear nous llocs de treball: amb el canvi de model energètic, promovent l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, superant la dependència del petroli i amb l’objectiu de tancar les nuclears; el canvi de model productiu amb més innovació tecnològica; la rehabilitació d’habitatges i l’ecoeficiència, el transport públic, la gestió responsable i amb criteris ecològics de l’aigua i dels residus i del sòl, i promovent el dret a la formació dels treballadors i les treballadores al llarg de la vida. Un acord per crear nous llocs de treball per atendre els drets de ciutadania, en l’atenció a la dependència, les escoles bressol, la salut, l’educació i la cultura. Un acord per promoure la plena igualtat de dones i d’homes en tots els camps.

Estem convençuts que és des de l’esquerra que hem de liderar el canvi cap a un nou model econòmic i ecològic socialment just. No podem tornar enrere cap a les polítiques conservadores, socialment injustes i ambientalment anacròniques. Cal donar un nou impuls a les polítiques d’esquerres i ecologistes per sortir de la crisi, i ho volem fer, com no pot ser d’una altra manera, cercant la implicació de la gent que comparteix els valors de la justícia social i l’ecologisme, i cercant el diàleg amb la ciutadania, amb els sindicats, amb els empresaris, amb les organitzacions socials, les entitats ecologistes i les del tercer sector... Perquè només cercant la participació dels agents implicats –els col•lectius i les persones- aconseguirem els canvis necessaris per afrontar una sortida de la crisi amb garanties.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP