diumenge, 28 d’octubre del 2012

EL 14 FAREM VAGA


 
 
Article publicat divendres 26 d'octubre de 2021 al Diari de Tarragona secció Mirador
Els sindicats han convocat una nova vaga general el dia 14 de novembre contra les polítiques de retallades i de desmantellament de la protecció social, que l’únic que han fet ha estat provocar més atur i més pobresa. No cal dir que ICV-EUiA dona ple suport a aquesta convocatòria, i davant les veus que argumenten la inoportunitat que hi hagi una vaga en plena campanya electoral nosaltres diem que el que és inoportú, amb campanya o sense, són les accions dels governs del PP i de CiU que ens han dut a aquesta situació. Si els desnonaments no s’aturen perquè hi hagi campanya, si l’atur continua pujant, si les famílies passen cada cop més dificultats per fer front a les seves despeses, hauríem nosaltres de dedicar dues setmanes de novembre a parlar del que vulgui el senyor Mas, o el senyor Rajoy, i ens hauríem d’oblidar del que realment ens passa? I és clar, que no. És per això, que el dia 14 farem vaga, juntament amb la gran majoria dels treballadors i les treballadores del país.

Un país on la taxa de pobresa arriba fins al 29,5%: a Catalunya hi ha 2.200.000 persones pobres. I les que no en son, o no s’ho consideren, cada cop hi estan més a prop. El 57% de la ciutadania  té dificultats per arribar a final de mes, i el 39% no es pot permetre ni una setmana de vacances l’any. Totes aquestes dades provenen de  la darrera Enquesta de condicions de vida i hàbits de la població encarregada per la Diputació de Barcelona, i ens proporcionen una imatge del país que hauria d’avergonyir-nos, sobretot quan ens n’adonem que no són aquestes qüestions les que estan al centre del debat públic, monopolitzat gairebé en exclusiva pel cèlebre viatge a Ítaca del senyor Mas o pels entrebancs que hi posa el senyor Rajoy.

I és que tots dos tenen moltes coses a guanyar, amb la flamarada patriòtica. La més important: eludir les seves responsabilitats en el desastre econòmic en què estem ficats tot desviant l’atenció de la població. Per això és important recordar que el lema de la vaga del dia 14 ho diu ben clar: “Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables. Tenim solucions”. Sí, hi ha culpables. Els primers de tots, els mercats. I, immediatament després, els responsables polítics que hi col·laboren, destinant el diner públic a unes obligacions financeres més que hipotètiques en comptes d’adreçar-los a les necessitats de la població. Els nostres impostos paguen el deute dels bancs però no l’educació de la  nostra  canalla, ni la nostra sanitat ni les pensions de la nostra gent gran. Això és escandalós. Això podria ser delictiu. Això és el que fan, sense pensar-s’hi gaire, CiU i el PP. I és contra això, que s’ha convocat una vaga general.

Ara que circula tant l’expressió “dret a decidir” –afortunadament, perquè és una delícia veure com es converteix en majoritari un pensament que sempre has defensat- a ICV-EUiA  remarquem que aquest dret s’ha de poder exercir sense restriccions: davant de l’Estat, però també davant dels mercats. Per quina raó els ciutadans i les ciutadanes, que aviat es pronunciaran sobre els drets nacionals de Catalunya, no haurien de fer el mateix en matèria de drets socials i econòmics? Com que invoquem la democràcia per justificar un referèndum d’autodeterminació, constatem, també, que aquest raonament nostre és impecablement democràtic.

El 14 de novembre veurem qui defensa de debò els ciutadans i les ciutadanes, els treballadors i les treballadores. El futur del país no serà diferent de la suma dels futurs de totes les persones que l’integren, i aquests milions de futurs depenen de com sortim de la crisi, o de si en sortim. El 14 de novembre farem vaga, perquè ens neguem a callar.

1 comentaris:

Anònim 9 de novembre del 2012, a les 11:42  

El ajuntament D'Altafulla, per imposició del alcalde de IU-AA aposta per ubicar una gran superfície a Altafulla en substitució dels cinemes, i mai en convivència com menteix el mateix alcalde, es que la gran superfície vol el local dels cines perquè es el que li quadra per la seva estructura, i logística.. a mes a mes IU-AA vol obrir els accés des-de el cines actuals cap a la general a través de un conveni que ja esta sobre la taula, i que hipotecaria a Altafulla els propers 15 anys, aquest terrenys son propietat privada dels mateixos als que van fer desmantellar la hípica en el seu dia, cal recordar també que IU-AA es manifestaven en contra dels accessos i els cines amb cace-rolades i samarretes ... i a la pregunta que han fet al alcalde de com explicarà a la gent dels petits comerços aquesta decisió sent ells "en teoria" un partit D'Esquerres, ell presumptament respon que aquesta decisió es pot "vendre" a la gent amb llocs de feina..., que no engany a ningú, els cines ja donen feina a 20 persones del municipi, i aquesta gran superfície portarà segur a gent de fora.. de fet hi ha gent que ja esta llançant el CV per la gran superfície.. "ver para Creer"; una persona que al seu discurs de investidura parla de lluitar contra els agents econòmics, ara vol substituir cultura per una gran superfície, perjudicant totalment al petit comerç del poble. El gestor dels cines sempre ha manifestat que ell te encara 18 anys de concessió, i que la seva intenció es seguir fent cinema a Altafulla, que per cert també es beneficia "el hermanissimo", amb la seva plataforma política "link". Tot això com a mimin genera suspicàcies i moltes preguntes, pero no eran ecologistas de debò? Precisamente las grans superficies no son un eixemple de sostenibilitat… i mes preguntes que nosaltres investigarem be, però també demanariem a la gent que lluiti pel nostre dret a tenir cultura al poble en contra de la presumpte especulació i manipulació de la que podem ser víctimes per part de IU-AA.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP