divendres, 12 de novembre del 2010

Polítiques socials: no caure en la trampa


Aquest matí he participat en el debat de polítiques socials que organitzava El Periódico de Catalunya a nivell nacional. En representació d'ICV-EUiA confrontava la nostra aposta ferma i decidida de més polítiques socials davant dels representants de la resta de partits: Josep Lluis Cleries (CiU), Consol Prados (PSC), Carme Capdevila (ERC) i Rafa López (PP).
El debat sobre els 4 eixos (llei de dependència, maltractament a les dones, protecció a la infància i adolescència, serveis socials i crisi) ha estat interessant i és força important fer-ne difusió perquè representa un dels pilars del que ens juguem el 28-N tots plegats.
La dreta aposta clarament per retallar les polítiques socials i convertir conquestes consolidades en paper mullat. Ja ho ha dit aquests dies: CiU vol fer-nos creure que pot fer un joc de malabars aprimar l'administració (menys sanitaris, menys mestres, menys atenció a les persones, etc...) i alhora que decisió no tindrà conseqüències sobre els serveis a les persones. Quan el que necessitem és justament el contrari. Per aquest motiu, nosaltres insistim en que no es poden deslligar els reptes socials de la política fiscal i econòmica. No podem vendre duros a quatre pessetes. I per això diem clarament que no es podran fer polítiques socials sense recursos. I els recursos els tenim. Podem fer una reforma fiscal i financera, som els únics que ens resistim a la supressió de l'impost de successions.... Mentre que CiU afavoreix amb la seva política a les rendes del capital cal augmentar els impostos a les rendes més altes.

A manca de recursos suficients la llei de dependència, l'atenció a les dones maltractades, la infància o l'adolescendència no deixaran de ser un brindis al sol per qui governi que nosaltres no podem assumir. I nosaltres lluitarem perquè aquestes polítiques no es quedin en el tinter.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP