dilluns, 15 de novembre del 2010

El debat de TV3

Tota campanya electoral té certs rituals i ahir els candidats vam complir amb un d'ells: el debat de caps de llista de TV3. D'entrada destacar dos incovenients que vaig veure sobre el plantejament del debat: en primer lloc resulta estrany que un servei públic com TV3 plantegi un debat de contrast de programes a una hora d'emissió tan poc propícia com dos quarts de dotze de la nit i en segon lloc lamentar que dins del bloc de temes no es plantegés les qüestions relacionades amb l'atur i les propostes per fomentar l'ocupació. Pel que fa al desenvolupament del debat estic satisfeta d'haver pogut fer èmfasi en qüestions per nosaltres essencials:


1) Quan es parla de cementiri nuclear la resta de partits fan trampa. No es pot abordar el problema dels residus sense tenir clar el calendari de tancament de les nuclears i la vida útil que tindran. La nostra coalició és la única que planteja amb rigor aquest tema.


2) El debat d'infraestructures basat en carreteres i aeroport cansa i no aporta gens a les persones que ens escolten. ICV-EUiA va ser la única que va defugir un debat teòric que res aporta a la mobilitat de la majoria de la gent i que no canvia un model basat en més ciment. Vam ser clars en explicar que el que cal és definir un nou model de mobilitat basat en el tren i el Tramcamp i abandonar la idea que cal posar més quilòmetres de carretera com a única opció.


3) En el bloc sobre les vegueries alguns van tornar a caure en el parany de debatre sobre el nom de la cosa (vaja defensa aferrissada que va fer el candidat del PSC sobre els 2000 anys d'història de Tarragona!) més que sobre perquè ens ha de servir aquesta nova divisió. Nosaltres ho tenim clar: per donar el millor servei a la ciutadania sense representar una nova despesa econòmica.


4) Malgrat la demagògia inqualificable del sr. Luna sobre el tema de seguretat, va quedar clar que la feina feta pel departament d'interior pel que fa al desplegament dels Mossos ha estat bona i integral (no només abordant el fet delinqüencial sino tot l'espectre del risc i la seguretat que és més ampli) i així ho va reconèixer el mateix candidat de CiU, alcalde per altra part de Vilaseca.
Si el voleu visionar, aquí us deixo l'adreça: http://www.tv3.cat/videos/3214730/Debats-Parlament-2010---Tarragona

Organitzat pel Col·legi de Periodistes avui tenim un segon debat important espero que poguem abordar temes com l'econòmic que ahir es van quedar al tinter i contrastar els models. això realment interessa a la gent.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP