dijous, 7 d’octubre del 2010

Obeir a Deu abans que a la llei? No estem d'acord


Avui la premsa dóna detalls econòmics i anecdòtics sobre la mini-visita del Papa a Barcelona. Sembla mentida que una estada tan curta generi tal nivell de despesa i de trencament del ritme de la ciutat. Llegint els diaris queda clar que el cost d'aquesta visita la paguem entre tots i que hi ha una confusió sobre el Papa visita Barcelona en qualitat de cap d'estat, "Sobirà de l'Estat de Ciutat del Vaticà" o de cap de l'Església Catòlica. Aquesta ambigüitat farà que rebi tractament de Cap d'estat però que exerceixi com a líder religiós. Comencem, doncs, malament.
Però és que a més la visita de Ratzinger ha estat precedida de declaracions del Papa i dels seus càrrecs eclesiàstics totalment inoportunes i desafortunades. No parlaré ja del seu tractament del tema dels abusos sexuals per part de l'Església on -situant-se per damunt de l'estat de dret- opta per la penintència com a via de reparació. No m'aturaré tampoc en les seves recents paraules al Regne Unit on ha comparat ateisme i nazisme. No parlaré tampoc de la crida de Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, per desobeir la llei de l'avortament, llei que no obliga ningú sinó que reconeix un dret. La llista podria ser interminable...

Tinc clar que Ratzinger representa l’església catòlica responsable de no col•laborar en el repartiment de preservatius a l’Àfrica, la segregació a l’escola, condemnar l’avortament en qualsevol cas i oposar-se a la igualtat de drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. I també la llista podria seguir.

Vagi per endavant el meu respecte (i el del Consell Nacional d'ICV que ha aprovat una resolució sobre la visita) amb els cristians i cristianes de base que mostren públicament el seu desacord amb les actituds antidemocràtiques de la jerarquia eclesiàstica però el Papa que visita Barcelona les properes setmanes és un Papa que nega aquestes realitats i demana desobediència a les lleis de l'estat democràtic. Les de tots i totes siguem o no creients. Per aquest motiu està més que justificat que donem suport a la manifestació del 4 de novembre per rebutjar la seva visita.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP