dijous, 16 de setembre del 2010

Valors què fan ciutat vs fonamentalisme catòlic



Aquest any, la Diada de Catalunya per a mi ha estat diferent, a més d’assistir com cada any als actes més institucionals, he tingut la sort de compartir amb l’alcalde, regidors/es, veïns i veïnes de Cambrils un esdeveniment especial.
En el Parc del Pescador, un espai emblemàtic de la ciutat, l’ajuntament ha instal•lat 5 monòlits senzills de ferro, associats a la data de l’11 de setembre i què representen valors què fan ciutadania. Cinc estructures què esdevenen espais de memòria democràtica i que fan pedagogia de ciutat donant noms als carrers què creuen el Parc i recordant d’alguna manera les darreres paraules de Salvador Allende abans de ser assassinat.
Els cinc espais són :
L’Alameda Salvador Allende
Torres Bessones Promenade
Avinguda de la Pau
Passeig Lluís Companys
Rambla 11 de setembre

Davant d’aquestes iniciatives què aposten per la convivència, pels valors laics i democràtics, què han d’impregnar la vida civil, les declaracions de l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, membre de l’Opus Dei, cridant a la desobediència de la llei de l’avortament, em semblen encara més inadmissibles i em reforcen amb la necessitat de seguir lluitant per la verdadera laïcitat de l’estat i les institucions.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP