dimarts, 28 de setembre del 2010

29 de setembre, vaga de la dignitat



Article publicat al TOT Tarragona.cat

ICV-EUiA dóna suport a la vaga general del dia 29 de setembre, convocada pels sindicats contra la reforma laboral. Veiem com el Govern del PSOE, amb el suport de CiU, ha aprovat una reforma laboral injusta pels treballadors i treballadores perquè retalla els seus drets, i inútil per crear ocupació, perquè facilita l’acomiadament.

El Govern central, amb el suport habitual de CiU, ha fet un gir antisocial en la seva política econòmica: l’edat de jubilació als 67 anys, la congelació de les pensions, la reducció del sou dels empleats públics, apujar l’IVA. Ara, la reforma laboral i, de manera imminent, allargant el període de càlcul per tenir opció a una pensió... Sembla difícil que, després de tot això, Zapatero pugui tornar a mirar a la cara als treballadors.

Els mateixos que s’han beneficiat del model de la bombolla immobiliària, els especuladors, la CEOE i els bancs, reclamen ara una política de retallades, volen fer passar per l’adreçador a la majoria, als treballadors i treballadores, els autònoms i també les petites i mitjanes empreses. La vaga convocada per a aquest dimecres és la vaga dels que no han creat la crisi, però l’estan pagant. El govern del PSOE actua en nom dels mercats, i intenta argumentar que la retallada social seria impopular però necessària, perquè no hi ha alternativa. No és cert. No és veritat. Volen que ens resignem, que tinguem por. Però una retallada com la del PSOE d’ara no l’ha fet ningú més a Europa.

Sortir de la crisi no serà fàcil, ni ràpid. Però podem fer-ho amb idees que la dreta desconeix i el PSOE ha abandonat: una sortida a la crisi justa i solidària. Per dignitat, el 29 de setembre, tothom a la vaga!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP