dimarts, 15 de setembre del 2015

Sí que es pot ... fer bé

Article publicat 15 de setembre al Diari de Tarragona, secció el Mirador pag. 31




Estem davant  unes eleccions diferents, plebiscitàries per a uns i CONSTITUENTS, per a nosaltres, perquè  ens cal triar una alternativa de govern per impulsar un veritable canvi a Catalunya. Ens cal  iniciar un procés constituent, una nova fase que superi el model esgotat del Regim del 78, repte que afrontem sumant diferents sensibilitats de l’esquerra : ICV-EUiA, Podem i Equo .
Perquè  cal decidir-ho tot: el model econòmic i social, la relació amb l’Estat i també amb la Unió Europea. Els governs de l’estat espanyol no ha estat justos amb Catalunya ni han respectat els nostres drets democràtics: això és indiscutible.  Però tampoc podem oblidar que, alhora,  han estat les polítiques de CIU les que no han donat resposta a les necessitats de la gent  i ara  ens demanen , una cop més, un acte de fe , que fem un exercici d’amnèsia col·lectiva d’aquests darrers 5 anys i dels 23 que ja van governar a Catalunya.

Catalunya  Si que es Pot , lluitem per la plena sobirania de Catalunya.  Ja entenem que en el  marc europeu les sobiranies  són més compartides que plenes, però volem la part de sobirania que ens pertoca, per plantar-nos  davant :un estat centralista, els poders financers, les grans multinacionals energètiques, la corrupció. Volem la sobirania democràtica que mitjançant un procés popular ens ha de permetre realitzar un referèndum per decidir la relació   amb l’Estat espanyol. Un referèndum en el que  el vot de cada persona valgui el mateix i en què el resultat sigui la independència, la  relació federal o confederal , esdevingui l’eina per refundar Catalunya .



No som  els enèmics dels qui, legítimament, creuen que només amb la independència podrem viure millor i ser respectats com a poble, (és més, dins de Catalunya Sí que es pot  hi  ha companys i companyes que defensen la independència) ; Sí ho som d’aquells que amagant-se  darrera d’una o altra bandera pretenen seguir aplicant les mateixes polítiques que castiguen les classes populars. I sobretot som els enèmics d’aquells, que neguen que puguem votar , emparant-se en interpretacions jurídiques i trepitjant la voluntat del 80% dels catalans.

I la candidatura de Junts pel SI, en la que s’amaga CDC i que aplega persones diverses, il·lusionades que s’hi han sumat , si és veritats el que proclama, amb qui s’ha d’enfrontar  és  amb els que  com el PP o Ciutadans , aboquen en els barris populars un discurs  que fa perillar la cohesió social,  que els partits d’esquerra, els sindicats i  els  moviments veïnals  vàrem construir els darrers 30 anys : “Catalunya un sol poble”.

El 28 S ens trobarem al Parlament i haurem de ser suficients per iniciar un procés constituent que impliqui la realització d’un referèndum per a decidir –ho tot : quina relació volem amb l’Estat espanyol, quin marc jurídic i institucional, quin model energètic,...i l’elaboració  i ratificació d’una Constitució, llavors es comprovarà on és cadascú.



  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP