dissabte, 16 de gener del 2010

Presentació

Vaig néixer a Barcelona, al mig del Raval, l'any 1960 en una família dels Països Catalans, el meu pare valencià de Canals i la meva mare de Barcelona (encara que també descendent de valencians). Quan la família va progressar ens varem traslladar a l’Eixample i allà vaig anar a l'escola.

Aviat als 20 anys, tot just acabat Magisteri a l'Escola Normal, Sans, vaig marxar de Barcelona per instal•lar-me a Vinaròs, el poble dels meus estius i em vaig casar per primer cop amb un senyor de Madrid, del PCE i què és el pare del meu fill gran, el Pep.

Vaig seguir estudiant pedagogia o com es deia llavors "Filosofia y Ciencias de la Educación" a la Universitat de València i allà vaig començar la militància política lligada al PCE i les CCOO i participant en l’agrupació local.

Acabada pedagogia, amb l'especialitat de terapèutica, començo a treballar de mestra d'Educació Especial a Alcanar, a l'Escola Joan Baptista Serra, de la qual vaig ser també directora i del què vaig marxar l'any 1990 per incorporar-me a treballar a la secundària, concretament a la FP a l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona.

Mentre em vaig separar i vaig marxar de Vinaròs vivint una temporada a Les Cases d'Alcanar, gaudint de l'olor de la tarongina i de les platges solitàries del Marjal i de Les Cases nou trasllat a la Ràpita.

Un any a l'EAP del Montsià em va permetre voltar força pel Delta i conèixer els seus racons, els perills als què està sotmès i la gent què hi viu.

Van ser uns anys intensos mes a nivell associatiu i sindical que polític , pròpiament, les responsabilitats al MRP de les Terres de l'Ebre i a la Federació i les lluites i reivindicacions des de la federació d'ensenyament de CCOO m'ocupaven moltes energies i temps, però sempre quedava temps per sortir a caminar o en bicicleta pels Ports, amb els companys alemanys de la Selleta o per fer llista i que ICV entréssim a l'Ajuntament de la Ràpita.

L'any 1993 em caso amb el Salvador Matas i em trasllado a viure a Cambrils i neix la meva filla Sílvia.

Mes MRPs aquesta etapa amb responsabilitats a nivell de Catalunya, la LOGSE i la gran reforma de la FP en la qual m'hi avoco, encetant l'experimentació del Cicle Superior d'Animació Sociocultural i fent molta formació per a altres professors i treballant en xarxa amb altres centres i profes que també experimenten.

1998 començo la llicenciatura d'Antropologia Social i Cultural a la URV i tinc la sort de gaudir de les lliçons i amistat de la Dolors Comas, entre d'altres professors excel•lents també del Juanjo Pujades, del Joan Prat, de l'Oriol Romaní, del Jordi Roca o de la Soro ( la Montserrat Soronelles)...

El 2004 aprovo les oposicions de Tècnic d'Administració Especial, TAE d'Educació i de Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils i amb el regidor d'ICV Ramon Garcia bon amic i gran poeta engeguem molts projectes en què conflueixen els valors de l'esquerra i les reivindicacions de la renovació pedagògica : el PEC de Cambrils, el programa contra l'absentisme escolar, la primera llar d'infants municipal "Maria Dolors Medina" ( la primera regidora del PSUC a Cambrils), el club de feina, la transició escola - treball, els premis Miquel Martí i Pol i Manuel Vazquez Montalban,...

També entre el 2005 i el 2006 faig el Postgrau en Gestió de Polítiques d'educació a l'Administració Local amb el projecte final del Consell d'Infants de Cambrils.

El 2005 em separo i començo un nou període vital amb força i compromisos també fora de Catalunya ( Cuba, Nicaragua,...) i el 2007 accepto amb molta il•lusió l'encàrrec del Conseller Joan Saura de ser la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació al Camp de Tarragona, què hauré de muntar.

A la 9 Assemblea Nacional d'ICV el novembre de 2008, em van escollir vicepresidenta i des de llavors he viscut la política i la militància amb més intensitat què mai.

Finalment , em presento a les primàries que varem fer a Tarragona el desembre de 2009 després què el nostre brillant diputat al Parlament en Daniel Pi va decidir no tornar-se a presentar i aquí estic de candidata d'ICV a Tarragona.

L'Horte, com em nomenen, la meva família, els i les amigues, els/les ex-alumnes, els/les companys/es de feina, la què li agradar pujar muntanyes, baixar barrancs, ballar salsa o el què es pugui, fer arròs amb galeres o amb llamàntol i gaudir intensament de cada moment de la vida.

5 comentaris:

- 14 d’octubre del 2010, a les 3:44  

Sens dubte un gran exemple de dedicació i compromís amb el treball i la feina ben feta que ha inculcat sempre als seus ex-alumnes. Un referent a seguir

Gracies "Horte"

Anònim 14 d’octubre del 2010, a les 10:58  

Horte: Si t'assembles al bé de déu que teniu a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (Sra. Sánchez), deixa-ho córrer. Millor res que no pas falsedat i hipocresia. Gràcies.

àfrica 22 de novembre del 2012, a les 9:59  

Sra. Hortènsia Grau,

Li desitjo el millor a la seva vida i li torno a donar les gràcies. Ho vaig fer personalment en un acte de l´institut Vidal i Barraquer, per la seva tasca com a professora.
Un fill meu era alumne seu i la seva empenta el va ajudar a ser millor estudiant.
Jo, ja gran, vaig ser alumna de la Montse Soronelles, una de les millors profes que he tingut.
Una abraçada per les dues.

àfrica 22 de novembre del 2012, a les 10:01  

Sra. Hortènsia Grau,

Li desitjo el millor a la seva vida i li torno a donar les gràcies. Ho vaig fer personalment en un acte de l´institut Vidal i Barraquer, per la seva tasca com a professora.
Un fill meu era alumne seu i la seva empenta el va ajudar a ser millor estudiant.
Jo, ja gran, vaig ser alumna de la Montse Soronelles, una de les millors profes que he tingut.
Una abraçada per les dues.

Cristina C. A. 24 d’abril del 2014, a les 10:24  

Bones Horte

Com alumna teva donar-te les gràcies per animar-me a seguir estudiant ara amb carrera i feina de profit sé que em vas canviar la meva trajectòria.
Bona mestra, bona persona, dinàmica i implicada. Només tinc bones paraules.
Una abraçada molt forta i sort en tot el que facis.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP