dissabte, 16 de gener del 2010

Presentació

Vaig néixer a Barcelona, al mig del Raval, l'any 1960 en una família dels Països Catalans, el meu pare valencià de Canals i la meva mare de Barcelona (encara que també descendent de valencians). Quan la família va progressar ens varem traslladar a l’Eixample i allà vaig anar a l'escola.

Aviat als 20 anys, tot just acabat Magisteri a l'Escola Normal, Sans, vaig marxar de Barcelona per instal•lar-me a Vinaròs, el poble dels meus estius i em vaig casar per primer cop amb un senyor de Madrid, del PCE i què és el pare del meu fill gran, el Pep.

Vaig seguir estudiant pedagogia o com es deia llavors "Filosofia y Ciencias de la Educación" a la Universitat de València i allà vaig començar la militància política lligada al PCE i les CCOO i participant en l’agrupació local.

Acabada pedagogia, amb l'especialitat de terapèutica, començo a treballar de mestra d'Educació Especial a Alcanar, a l'Escola Joan Baptista Serra, de la qual vaig ser també directora i del què vaig marxar l'any 1990 per incorporar-me a treballar a la secundària, concretament a la FP a l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona.

Mentre em vaig separar i vaig marxar de Vinaròs vivint una temporada a Les Cases d'Alcanar, gaudint de l'olor de la tarongina i de les platges solitàries del Marjal i de Les Cases nou trasllat a la Ràpita.

Un any a l'EAP del Montsià em va permetre voltar força pel Delta i conèixer els seus racons, els perills als què està sotmès i la gent què hi viu.

Van ser uns anys intensos mes a nivell associatiu i sindical que polític , pròpiament, les responsabilitats al MRP de les Terres de l'Ebre i a la Federació i les lluites i reivindicacions des de la federació d'ensenyament de CCOO m'ocupaven moltes energies i temps, però sempre quedava temps per sortir a caminar o en bicicleta pels Ports, amb els companys alemanys de la Selleta o per fer llista i que ICV entréssim a l'Ajuntament de la Ràpita.

L'any 1993 em caso amb el Salvador Matas i em trasllado a viure a Cambrils i neix la meva filla Sílvia.

Mes MRPs aquesta etapa amb responsabilitats a nivell de Catalunya, la LOGSE i la gran reforma de la FP en la qual m'hi avoco, encetant l'experimentació del Cicle Superior d'Animació Sociocultural i fent molta formació per a altres professors i treballant en xarxa amb altres centres i profes que també experimenten.

1998 començo la llicenciatura d'Antropologia Social i Cultural a la URV i tinc la sort de gaudir de les lliçons i amistat de la Dolors Comas, entre d'altres professors excel•lents també del Juanjo Pujades, del Joan Prat, de l'Oriol Romaní, del Jordi Roca o de la Soro ( la Montserrat Soronelles)...

El 2004 aprovo les oposicions de Tècnic d'Administració Especial, TAE d'Educació i de Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils i amb el regidor d'ICV Ramon Garcia bon amic i gran poeta engeguem molts projectes en què conflueixen els valors de l'esquerra i les reivindicacions de la renovació pedagògica : el PEC de Cambrils, el programa contra l'absentisme escolar, la primera llar d'infants municipal "Maria Dolors Medina" ( la primera regidora del PSUC a Cambrils), el club de feina, la transició escola - treball, els premis Miquel Martí i Pol i Manuel Vazquez Montalban,...

També entre el 2005 i el 2006 faig el Postgrau en Gestió de Polítiques d'educació a l'Administració Local amb el projecte final del Consell d'Infants de Cambrils.

El 2005 em separo i començo un nou període vital amb força i compromisos també fora de Catalunya ( Cuba, Nicaragua,...) i el 2007 accepto amb molta il•lusió l'encàrrec del Conseller Joan Saura de ser la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació al Camp de Tarragona, què hauré de muntar.

A la 9 Assemblea Nacional d'ICV el novembre de 2008, em van escollir vicepresidenta i des de llavors he viscut la política i la militància amb més intensitat què mai.

Finalment , em presento a les primàries que varem fer a Tarragona el desembre de 2009 després què el nostre brillant diputat al Parlament en Daniel Pi va decidir no tornar-se a presentar i aquí estic de candidata d'ICV a Tarragona.

L'Horte, com em nomenen, la meva família, els i les amigues, els/les ex-alumnes, els/les companys/es de feina, la què li agradar pujar muntanyes, baixar barrancs, ballar salsa o el què es pugui, fer arròs amb galeres o amb llamàntol i gaudir intensament de cada moment de la vida.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP